1 daagse retraite - Familieopstellingen 18 februari - Retraite in Twente

1-dags Retraite in Twente

1 dags Retraite in Twente

zaterdag 18 februari - Almelo

Een dag volledig voor jezelf in een prachtige yogastudio in Twente. Geniet van ontspannende yoga en meditatie, ervaar de magie van een familieopstelling en maak kennis met gelijkgestemde vrouwen die willen investeren in zichzelf, rust en persoonlijke ontwikkeling.

Eindelijk een dag voor jezelf?

Behoefte aan rust en ontspanning? Loop jij tegen patronen aan die zich blijven herhalen of heb je het gevoel dat je vastloopt? Wil je graag een stap zetten in jouw ontwikkeling en loskomen van gedachten, gevoelens, situaties die jou niet meer dienen? Of ben je gewoon nieuwsgierig naar een retraite en wil je het laagdrempelig gaan ervaren?

Neem met deze dag tijd voor persoonlijke groei, helderheid, nieuwe inzichten en rust in jouw hoofd en lijf door deze 1-dags Retraite in Twente bij te wonen.

Herken jij je in bovenstaande beschrijving?
Dan kan deze dag voor jou het antwoord zijn. De rust brengt je terug naar jezelf en zorgt ervoor dat je een meer gegrond gevoel in jouw lichaam ervaart. Hierdoor merk je de heldere signalen op die jouw lichaam je geeft.
Een familieopstelling bijwonen of ondergaan brengt (familie)patronen helder in beeld, in je gezin van herkomst en jouw eigen leven. Doordat je jouw (gezins)situatie  gaat opstellen met andere mensen, kun je kijken naar jouw gezin of jouw situatie. Dat kan heel verhelderend zijn, ook wanneer het niet jouw eigen familiesysteem is die wordt opgesteld. Het geeft inzichten, je kan ervan leren en letterlijk vanuit een ander perspectief naar de situatie kijken. Jouw hersenen maken geen onderscheid tussen de daadwerkelijke situatie of een opstelling van die situatie met andere personen, daarom werkt een familieopstelling op een dieper niveau om bepaalde dingen los te laten of te verwerken. 

Vind je het nog spannend om zelf een familieopstelling te doen, maar zou je het wel eens willen ervaren? Dan is dit een laagdrempelige dag om hiermee kennis te maken.

"Een retraite biedt je de mogelijkheid om weer verbinding te voelen met jezelf en te herstellen van een stressvolle periode."

Renee Bakker

Nee, deze vraag krijg ik best vaak! Het is een ontspannen, rustige en ook gezellige dag! Daar zorgen we samen voor. Wanneer iets onbekend is kan dat natuurlijk spannend zijn, heel begrijpelijk. Toch is yoga, mediteren, een retraite of familieopstelling altijd veilig en vertrouwd, die setting creëren we samen. Er gebeurt dan ook nooit meer dan je aankan én er gebeuren altijd wondertjes die je vooraf niet had kunnen bedenken. Je mag erop vertrouwen dat er altijd gebeurt wat er op dat moment nodig is.

Deze retraite wordt georganiseerd in een kleine setting, een kleine groep van maximaal 12 deelnemers en 2 begeleiders. Let op, deze retraite is voor vrouwen. 

Deze 1 daagse retraite is een combinatie van yoga, meditatie, schrijfopdrachtjes en familieopstellingen. Yoga helpt je om beter te voelen wat er in je lichaam gebeurt. Door de alledaagse drukte is dat soms wat naar de achtergrond verdwenen. Door eenvoudige yoga oefeningen te doen maken we meer contact met het lichaam. En voel je welke signalen, wijsheid en antwoorden jouw lichaam je geeft.

Ja, deze yoga is écht voor iedereen haalbaar, ook als je nog nooit yoga gedaan hebt. 

We maken deze dag meerdere keren gebruik van een (korte) meditatie. Omdat deze retraite focust op persoonlijke groei kan dat best intensief zijn. Denk aan een cursusdag of middag in de schoolbanken. We vinden het belangrijk dat je met een goed en licht gevoel de dag ervaart en weer naar huis gaat. Daarom maken gebruik van meditaties waarin we de gebeurtenissen van deze 1 daagse retraite een plekje geven, tot rust komen en helemaal uitgerust en zen naar huis kunnen. 

Een familieopstelling kan helpen inzicht te geven in een familiesysteem, bijvoorbeeld jouw gezin van herkomst, of een situatie in het verleden opnieuw te ordenen. Je bekijkt letterlijk van een afstand jouw familiesysteem door mensen uit jouw familie op te stellen met representanten (andere deelnemers). Door de situatie letterlijk vanuit een ander perspectief te bekijken en te voelen kan er begrip, rust, helderheid, inzicht, verzoening, verwerking en rust ontstaan. Ook ga je voelen wie jij als persoon bent wanneer iedereen in jouw familiesysteem op de juiste plek staat. Een krachtige ervaring! 

We komen binnen om 9:30 uur en maken kennis met  elkaar onder het genot van koffie, thee en wat lekkers. We starten met meditatie en yoga, om tot onszelf te komen en goed te voelen wat er in ons lichaam gebeurt. Vervolgens gaan we aan de slag met een kennismaking, schrijfopdracht en familieopstellingen. Tussendoor is er een overheerlijke gezonde lunch. We nemen tussendoor tijd voor ruime pauzes, frisse neuzen en een wandeling als het weer het toelaat. We sluiten de dag af rond 17:00 uur. 

Bij deze retraite zit geen overnachting. Uiteraard kan je in het mooie Twente blijven slapen. Wil je tips voor overnachtingen of restaurants in de buurt? Laat het me dan weten. Ik help je graag!

Voor de familieopstellingen is geen voorbereiding of ervaring nodig, we laten ontstaan wat er komt. Wil je een specifieke situatie uitwerken dan kan je dat vooraf aangeven, maar dat hoeft niet. Het kan zijn dat je als representant wordt gevraagd in de opstelling van een ander en het kan zo zijn dat je als toeschouwer aanwezig bent. De ervaring is dat een opstelling ook verhelderend en leerzaam kan zijn als het niet over jouw eigen situatie gaat.

1 daagse

Retraite in Twente
77 inclusief btw
  • Rust, ontspanning, tijd voor jezelf
  • Aandacht voor persoonlijke ontwikkeling
  • Familieopstellingen, yoga & meditatie
  • Vegetarisch lunch & wat lekkers
relax

Sandra - familieopstellingen

Sandra zal de familieopstellingen geven tijdens de retraite. Ze is hiervoor opgeleid en geeft professionele, veilige en Twentse nuchtere begeleiding. Ze heeft heel veel opstellingen begeleid en veel opstellingen gezien en meegemaakt. Dit maakt dat zij de verschillende situaties goed kan interpreteren zonder te sturen, de juiste vragen kan stellen, dingen kan laten gebeuren en de juiste energie kan bewaren tijdens de dag. Sandra is ook o.a. maatschappelijk werkster, mediator, creatief coach, rouw en verlies begeleidster en NLP trainer. Ze combineert alle ervaring voor een prachtige familieopstelling met impact. 

Renee - organisator, yoga & meditatie

Ik organiseer deze dag en zorg ervoor dat alles tot in de puntjes geregeld is. Unieke locatie, heerlijke maaltijden, de juiste energiebalans in het programma, passende yoga houdingen, ontspannende meditaties, muziek, kaarsjes. Kortom, alles wat je nodig hebt om een heerlijke ontspannen dag te beleven. 
Wat mij heeft geïnspireerd geef ik graag aan jou door tijdens deze dag. Dit verwerk ik in de yoga en de meditaties. Ik ben er ook voor al je vragen, als je even extra aandacht nodig hebt in persoonlijke begeleiding en zal er alles aan doen om jou een fijne retraite te laten ervaren.

Oguru yoga - locatie

Deze dag vindt plaats bij de yogastudio Oguru Yoga in Almelo. Dit is een plek waar ik ook mijn Body Balance en yin yoga lessen geef. Tina is de lieve en trotse eigenaresse van deze studio. Misschien ontmoeten jullie elkaar tijdens deze dag of ben je zo enthousiast over de studio dat je vaker yogalessen of workshops gaat volgen bij Oguru yoga.

Wil je nu alvast meer weten over de studio? Klik dan hier

Jij

Doordat jij erbij bent wordt deze retraite zoals deze gaat zijn. Dat klinkt misschien logisch, maar de deelnemers bepalen de dag, de energie, de sfeer. Jij dus!

Voel jij vanuit alle oprechtheid, interesse, integriteit vanuit jezelf en naar een ander dat je hierbij wilt zijn? Kom er dan bij! We hebben jou nodig om dit fijne event tot het succes te brengen dat het kan zijn. Bedankt, nu al, dat jij erbij bent en dit een fijne dag maakt met ons.

Retraite in Twente draait op SYS Platform SYS Platform - Platform voor Coaches & Opleiders