Over mij - Retraite in Twente

"De rode draad in mijn leven is de verbinding met mensen; contact maken door oprechte interesse."

Even voorstellen
Ik ben Renee Bakker (36) en woon in het prachtige Twente, buitenaf in de mooie natuur. Al mijn hele leven interesseer ik me in mensen, wat hen drijft, hoe je persoonlijk kan ontwikkelen en groeien, hoe ik dat zelf kan toepassen en hoe ik anderen daarbij kan begeleiden en daartoe kan inspireren. Alles wat ik heb geleerd, wat me heeft geïnspireerd en geraakt wil ik graag doorgeven aan anderen. Dat heeft geleid tot de retraites en coaching die ik aanbied. 

Zo ontstonden de retraites. Terug naar waar ik écht blij van word en van waarde kan zijn. Namelijk vrouwen inspireren aandacht te besteden aan persoonlijke ontwikkeling.

Rondreis door carriéreland…
De afgelopen jaren heb ik een ‘rondreis’ gemaakt in carrièreland. Ik begon met de studie Maatschappelijk Werk en Dienstverlening die ik heb afgerond in 2009. Als maatschappelijk werker heb ik een jaar gewerkt in Amerika met kinderen met autisme en het jaar daarop in Nederland in de GGZ voornamelijk met jeugd. Ik knapte als jongvolwassene af op de sector en wetgeving rondom (jeugd)hulpverlening en stapte over naar ‘lichtere’ casuïstiek. Ik richtte me op het coachen van jongeren uit een bijstandssituatie naar werk. Hierdoor kwam ik ook in aanraking met veel bedrijven en het bedrijfsleven. Ondernemen, eens sneller werktempo, commerciële doelen en tóch mensen helpen (aan een nieuwe baan of nieuwe medewerkers) vond ik geweldig. Ik startte erna als sales consultant bij een uitzendbureau en werd zelfs Intercedent van het Jaar 2006, waarna ik mezelf over de kop werkte… Een burn-out en een hoop soulsearching later bracht me bij de beslissing als ZZP’er verder te gaan. Ik liet me inhuren door bedrijven die ik had leren kennen tijdens mijn werk als sales consultant en deed opdrachten op het gebied van HR, trainingen, sales, ook organiseerde ik evenementen. Die vrijheid als zelfstandige bevalt me al en aantal jaren erg goed, ik zou niet anders meer willen. Toch kon er qua vrijheid nog een schepje bovenop. Door niet te werken vóór opdrachtgevers, maar te werken aan mijn eigen missie, mijn eigen idee en met de mensen die ik daar graag bij betrek. Zo ontstond Retraite in Twente.

Al vanaf jong volwassenheid ben ik gefocust op mijn eigen persoonlijke ontwikkeling, koos ik vanuit mijn hart voor een sociale opleiding als Maatschappelijk Werk en bleef ik  cursussen en trainingen doen op het gebied van coaching, spiritualiteit en gezondheid. Alles op een hoop kan ik kwijt in de retraites. 

Retraite in Twente brengt me terug naar waar ik écht blij van word en van waarde kan zijn, mensen begeleiden bij en inspireren voor persoonlijke ontwikkeling.

Door mijn interesse in de mens, psychologie, spiritualiteit, persoonlijke ontwikkeling en o.a. mijn werk als Body Balance instructrice, kwam ik meer en meer in aanraking met yoga, meditatie, gelijkgestemde mensen en vond ik meer verdieping op het gebied van een gezonde levensstijl. Dit alles komt terug in de retraites die ik organiseer.

Dit alles komt terug in de retraites en begeleiding die ik organiseer en aanbied.

Verbinden met mensen en blijven leren
De rode draad in mijn leven is de verbinding met mensen, contact maken door oprechte interesse en van elkaar kunnen leren. Ik begon niet voor niets in een sociale studie. Persoonlijke ontwikkeling staat ook voor mij hoog in het vaandel. Ik wil blijven leren over mezelf, over mensen en over een gelukkig, gezond en vol leven leiden. In 2020 heb ik de jaaropleiding van 365 dagen succesvol doorlopen, een prachtige toevoeging aan mijn persoonlijke ontwikkeling en het helder krijgen waar ik voor sta. Namelijk; groei, verbinding, impact, vertrouwen en liefde. Ook volg ik momenteel een cursus yin yoga, heb ik in januari 2022 de training ‘Het Gezondheidsvirus’ van Richard de Leth doorlopen en heb ik in de zomer van 2022 een opleiding tot coach gevolgd op het gebied van stress, burn-out, mindfulness en yin yoga.

Mix it up
Als ik bovenstaand verhaal in de blender gooi kom ik uit bij mijn idee voor het organiseren van retraites. Alles wat ik qua persoonlijke ontwikkeling interessant vind wil ik ook faciliteren voor andere vrouwen. Niet door alle lessen zelf te geven, maar door de mensen die mij inspireren te vragen een yogales, cursus of training te geven tijdens de retraites. Ik kan mijn passie voor mensen, verbinding, persoonlijke ontwikkeling, groei yoga, gezondheid, het organiseren van evenementen en zelfs mijn commerciële kant door vraag en aanbod samen te brengen allemaal kwijt in het organiseren van fijne retraites.

Ik hoop jou snel te ontmoeten op een van de retraites.
Wil je een retraite bijwonen, begeleiding of coaching, of heb je nog vragen?
Of wil je ook een retraite organiseren, maar besteed je het liever uit?

Neem gerust contact met me op voor de mogelijkheden.

Retraite in Twente draait op SYS Platform SYS Platform - Platform voor Coaches & Opleiders