Dagretraite 3 februari 2024 - Retraite in Twente

Dagretraite in Twente

Dagretraite in Twente

Zaterdag 3 februari - Almelo

Een dag volledig voor jezelf, vol rust, zelfontwikkeling  en ontspanning. En dat alles in de mooiste yogastudio van Almelo én dichtbij een prachtig stukje Twentse natuur. Geniet van ontspannende yoga en meditaties, ervaar de kracht van (familie)opstellingen en verbinding met gelijkgestemde vrouwen die ook willen investeren in zichzelf. Leer jezelf beter kennen door het zorgvuldig samengestelde programma. Natuurlijk inclusief gezonde lunch en snacks

Eindelijk een dag voor jezelf?

Behoefte aan rust en ontspanning? Loop jij tegen patronen aan die zich blijven herhalen of heb je het gevoel dat je vastloopt? Wil je graag een stap zetten in jouw ontwikkeling en loskomen van gedachten, gevoelens, situaties die jou niet meer dienen? Of ben je gewoon nieuwsgierig naar een retraite en wil je het laagdrempelig gaan ervaren?

Neem met deze dag tijd voor persoonlijke groei, helderheid, nieuwe inzichten en rust in jouw hoofd en lijf door deze 1-dags Retraite in Twente bij te wonen.

Herken jij je in bovenstaande beschrijving?
Dan kan deze dag voor jou het antwoord zijn. De rust brengt je terug naar jezelf en zorgt ervoor dat je een meer gegrond gevoel in jouw lichaam ervaart. Hierdoor merk je de heldere signalen op die jouw lichaam je geeft.
Een familieopstelling bijwonen of ondergaan brengt (familie)patronen helder in beeld, in je gezin van herkomst en jouw eigen leven. Doordat je jouw (gezins)situatie  gaat opstellen met andere mensen, kun je kijken naar jouw gezin of jouw situatie. Dat kan heel verhelderend zijn, ook wanneer het niet jouw eigen familiesysteem is die wordt opgesteld. Het geeft inzichten, je kan ervan leren en letterlijk vanuit een ander perspectief naar de situatie kijken. Jouw hersenen maken geen onderscheid tussen de daadwerkelijke situatie of een opstelling van die situatie met andere personen, daarom werkt een familieopstelling op een dieper niveau om bepaalde dingen los te laten of te verwerken. 

Vind je het nog spannend om zelf een familieopstelling te doen, maar zou je het wel eens willen ervaren? Dan is dit een laagdrempelige dag om hiermee kennis te maken.

"Een retraite biedt je de mogelijkheid om weer verbinding te voelen met jezelf en te herstellen van een stressvolle periode."

Renee Bakker

We komen binnen om 10:00 uur en maken kennis met  elkaar onder het genot van koffie, thee en wat gezonds lekkers. We starten met meditatie en yoga, om tot onszelf te komen en goed te voelen wat er in ons lichaam gebeurt. Vervolgens gaan we aan de slag met een kennismaking, schrijfopdrachtjes en zelfontwikkeling. Het programma houden we nog even geheim. Tussendoor is er een overheerlijke gezonde vega lunch. We nemen tussendoor tijd voor ruime pauzes, frisse neuzen en een wandeling als het weer het toelaat. We sluiten de dag af rond 17:00 uur.

Hou er rekening mee dat je in de avond (en het liefst de dag erna) geen drukke dingen plant, zodat je lekker nog even in de rust kunt blijven en de dag een plekje kan geven.

Een familieopstelling kan helpen inzicht te geven in een familiesysteem, bijvoorbeeld jouw gezin van herkomst, of een situatie in het verleden opnieuw te ordenen. Je bekijkt letterlijk van een afstand jouw familiesysteem door mensen uit jouw familie op te stellen met representanten (andere deelnemers). Door de situatie letterlijk vanuit een ander perspectief te bekijken en te voelen kan er begrip, rust, helderheid, inzicht, verzoening, verwerking en rust ontstaan. Ook ga je voelen wie jij als persoon bent wanneer iedereen in jouw familiesysteem op de juiste plek staat. Een krachtige ervaring! 

Deze retraite wordt georganiseerd in een kleine setting, een kleine groep van maximaal 15 deelnemers en 2 begeleiders. Let op, deze retraite is voor vrouwen. 

Deze 1-dags Retraite in Twente is een combinatie van yoga, meditatie, schrijfopdrachtjes, zelfontwikkeling en meer. Yoga helpt je om beter te voelen wat er in je lichaam gebeurt. Door de alledaagse drukte is dat soms wat naar de achtergrond verdwenen. Door eenvoudige yoga oefeningen te doen maken we meer contact met het lichaam. En voel je welke signalen, wijsheid en antwoorden jouw lichaam je geeft.

Ja, deze yoga is écht voor iedereen haalbaar, ook als je nog nooit yoga gedaan hebt. 

We maken deze dag meerdere keren gebruik van een (korte) meditatie. Omdat deze retraite focust op persoonlijke groei kan dat best intensief zijn. Denk aan een cursusdag of middag in de schoolbanken. We vinden het belangrijk dat je met een goed en licht gevoel de dag ervaart en weer naar huis gaat. Daarom maken gebruik van meditaties waarin we de gebeurtenissen van deze 1-dags Retraite in Twente een plekje geven, tot rust komen en helemaal uitgerust en zen naar huis kunnen. 

Voor de familieopstellingen is geen voorbereiding of ervaring nodig, we laten ontstaan wat er komt. Wil je een specifieke situatie uitwerken dan kan je dat vooraf aangeven, maar dat hoeft niet. Het kan zijn dat je als representant wordt gevraagd in de opstelling van een ander en het kan zo zijn dat je als toeschouwer aanwezig bent. De ervaring is dat een opstelling ook verhelderend en leerzaam kan zijn als het niet over jouw eigen situatie gaat.

Nee, deze vraag krijg ik vaak én dat kan ik me goed voorstellen. Iets nieuws doen, of nieuwe mensen ontmoeten is voor ons allemaal spannend (ja, ook voor mij die dag). Maar wat blijkt... het is een ontspannen, rustige en ook gezellige dag! Daar zorgen we samen voor. De yoga, meditaties, een retraite of zelfontwikkeling is toegankelijk voor iedereen en veilig en vertrouwd. Er gebeurt dan ook nooit meer dan je aankan én er gebeuren altijd wondertjes die je vooraf niet had kunnen bedenken. Je mag erop vertrouwen dat er altijd gebeurt wat er op dat moment nodig is.

Bij deze retraite zit geen overnachting. Uiteraard kun je in het mooie Twente blijven slapen. Wil je tips voor overnachtingen of restaurants in de buurt? Laat het me dan weten. Ik help je graag!

1 daagse

Retraite in Twente
111 exclusief 9% btw
  • Rust, ontspanning, tijd voor jezelf
  • Aandacht voor persoonlijke ontwikkeling
  • Yoga, meditatie & (familie)opstellingen
  • Vegetarische lunch & snackies

Renee - organisator, yoga & meditatie

Ik organiseer deze dag en zorg ervoor dat alles tot in de puntjes geregeld is. Unieke locatie, heerlijke maaltijden, de juiste energiebalans in het programma, passende yoga houdingen, ontspannende meditaties, muziek, kaarsjes. Kortom, alles wat je nodig hebt om een heerlijke ontspannen dag te beleven. 
Wat mij heeft geïnspireerd geef ik graag aan jou door tijdens deze dag. Dit verwerk ik in de yoga en de meditaties. Ik ben er ook voor al je vragen, als je even extra aandacht nodig hebt in persoonlijke begeleiding en zal er alles aan doen om jou een fijne retraite te laten ervaren. Wil je meer weten over mij, lees dat dan hier.

Jackelien - (familie)opstellingen

De liefdevolle Jackelien combineert systemisch werk (opstellingen) met mindfulness en natuur. Een rustgevende en impactvolle manier om tot rust én inzichten te komen. Jackelien is fan van natuur, denk aan stiltewandelingen, bosbaden en opstellingen in en met de natuur. (Tijdens deze dagretraite zijn de opstellingen binnen.) Ze laat je kennismaken met zowel korte oefeningen, thema opstellingen en familieopstellingen. Kijk ook eens op de website van Jackelien.

Oguru yoga - locatie

Deze dag vindt plaats bij de yogastudio Oguru Yoga in Almelo. Dit is een plek waar ik ook mijn Body Balance en yin yoga lessen geef. Tina is de lieve en trotse eigenaresse van deze studio. Misschien ontmoeten jullie elkaar tijdens deze dag of ben je zo enthousiast over de studio dat je vaker yogalessen of workshops gaat volgen bij Oguru yoga.

Wil je nu alvast meer weten over de studio? Klik dan hier

Jij

Doordat jij erbij bent wordt deze retraite zoals deze gaat zijn. Dat klinkt misschien logisch, maar de deelnemers bepalen de dag, de energie, de sfeer. Jij dus!

Voel jij vanuit alle oprechtheid, interesse, integriteit vanuit jezelf en naar een ander dat je hierbij wilt zijn? Kom er dan bij! We hebben jou nodig om dit fijne event tot het succes te brengen dat het kan zijn. Bedankt, nu al, dat jij erbij bent en dit een fijne dag maakt met ons.

Retraite in Twente draait op SYS Platform SYS Platform - Platform voor Coaches & Opleiders