Homepagina - Retraite in Twente

Rust, tijd en aandacht voor jezelf tijdens een Retraite in Twente.

5/5

"Retraite in Twente is een 5 sterren ervaring!"

Kom direct tot rust met dit GRATIS ontspanningsmoment.

Foto: Ruth Bakker

Lieve vrouw, wanneer had jij voor het laatst even volledig de tijd voor jezelf?

Hoe vaak komt het nog voor dat we tijd nemen voor onszelf? Als vrouw hebben we veel verschillende rollen waar ook veel verschillende taken bij komen. Werk, carrière, gezin, relatie, vriendschappen, boodschappen, volle wasmanden… soms lijkt er geen eind aan te komen. En dan willen we ook nog goed voor onszelf zorgen, sporten, gezond eten, mediteren, boeken lezen. Misschien eens beginnen met yoga, maar welke soort dan? 

Tijdens een retraite heb je volledig de tijd voor jezelf, maak je hoofd leeg en kom terug bij jezelf. Je maakt kennis met verschillende soorten yoga, eet gezond en werkt aan jouw persoonlijke groei en ontwikkeling. Je zult uitgerust en geïnspireerd naar huis gaan en ontdekken wat je wilt blijven toepassen in jouw dagelijkse leven.

Foto: Denice de Raaf

Waarom een Retraite in Twente?

Een all-in retraite in het rustgevende Twente biedt je de mogelijkheid om een pauze in te lassen van jouw dagelijkse routine. De mogelijkheid om weer verbinding te voelen met jezelf, jouw wensen en te herstellen van drukke periodes.

Werk, sport, relaties, kinderen, familie, vriendinnen, gezondheid, boodschappen, volle wasmanden, files, social media, nieuws. De tijd voor jezelf, vooral als vrouw met alle rollen die we hebben in dit leven, verdwijnt als sneeuw voor de zon in onze overvolle agenda’s. En juist daarom gun ik iedere vrouw een welverdiende pauze met volop tijd voor haarzelf. 

Voor wie is een Retraite in Twente?

Vrouwen! Vrouwen die zoeken naar verbinding met elkaar en andere vrouwen willen aanmoedigen. Zo ontstaat er een magische sisterhood en soms zelfs vriendschappen voor het leven.

Deze retraite is perfect voor de vrouw die behoefte heeft aan rust, verdieping, nieuwe inzichten, inspiratie, zelfontwikkeling, beweging, gezondheid, natuur, verbinding en écht de tijd wil nemen voor een impactvolle retraite.

Iets voor jou? Laat je dan onderdompelen in de helende Twentse natuur. 

Wat jij ervaart tijdens een retraite:

Recensies

Zou je het aan anderen aanraden? "Ja, omdat zo'n incheckmoment bij jezelf gewoon zo belangrijk is en omdat het gegeven wordt door fijne vrouwen op een heerlijke zenlocatie. Het gaf me de rust in een hectische tijd die ik zelf niet kon vinden."

Veertje

Kopie van Kopie van Recensie (15)

"Ik kwam echt weer terug bij mijn eigen intuïtie. En voelde aan alles: vertrouw op jezelf! Yogalessen waren niet intensief, maar dat vond ik zelf super prettig. dit zou iedereen eigenlijk eens moeten doen."

Brenda

Kopie van Kopie van Recensie (12)

"Heel bijzonder. Krachtig hoe een onbekende groep zoveel inzichten kan geven en kan verbinden. Een bizarre ervaring. Het heeft me vooral acceptatie gebracht."

Emma

Kopie van Kopie van Recensie (13)

Heel fijn! Ik geniet nog na. Ik vond de groep heel fijn en veilig aanvoelen, het programma bood genoeg ruimte voor verbinding en reflectie. Ik ben iets dichter naar mijn beste zelf toegewandeld, de versie van een ontspannen vrouw en mama to be.

Carla

Recensies

Renee Bakker

37 jaar en woon in het prachtige Twente, buitenaf in de mooie natuur van Deurningen om precies te zijn. Ik heb hbo Social Work gestudeerd vanuit een sociaal en idealistisch hart. Ik werk nu o.a. als event- en klantrelaties manager bij het prachtige Bcause events, ben ik actief als recruiter en ondersteun bedrijven bij de ontwikkeling van hun medewerkers. Ernaast help ik vrouwen bij hun persoonlijke ontwikkeling, geef ik Body Balance en yin yoga lessen én ik organiseer retraites.
Lees hier mijn hele verhaal

“De rode draad in mijn leven is de verbinding met mensen, contact maken door oprechte interesse.”

Heb je een vraag voor mij, wil je eens kennismaken voordat je boekt? Of
wil je jouw plek reserveren voor de retraite, laat het mij dan weten via
het contactformulier. Of lees hier meer over de retraite.

Foto: Petra Holland

Retraite

Wat is een retraite eigenlijk? Volgens Van Dale:

re·trai·te (de; v(m); meervoud: retraites)
dagen van geestelijke afzondering: in retraite gaan

Een retraite hoeft natuurlijk allang niet meer in een klooster, daar zijn tegenwoordig veel mooiere en inspirerende plekken voor. Toch blijft de basis hetzelfde; jezelf afzonderen voor (spiritueel) zelfonderzoek, persoonlijke groei en ontwikkeling.

Iets voor jou?

Wat een retraite jou oplevert:

"Een retraite biedt je de mogelijkheid om weer verbinding te voelen met jezelf en te herstellen van een stressvolle periode."

Renee Bakker

Retraites

Het is mogelijk zonder extra kosten in 3 termijnen te betalen.

Retraite in Twente - er staan momenteel geen nieuwe data gepland

Almelo

Zelfliefde, momenteel pas ik het toe op mezelf! Dat betekent even een pas op de plaats. Focus op een nieuw huis en een nieuwe inrichting van mijn leven. En dus even geen retraites op de planning…

Heel graag organiseer ik in de toekomst weer inspirerende en impactvolle dagen voor vrouwen. Op dit moment alleen even niet… hou de pagina en mijn social media kanalen in de gaten om op de hoogte te blijven. Je mag me natuurlijk ook áltijd een berichtje sturen. 

Voor bedrijven
Training ontspanning & burn-out preventie

Datum en locatie in overleg

Is jouw team of organisatie toe aan meer ontspanning. Wil je jouw collega’s meer vaardigheden aanbieden om regie te hebben over hun eigen tijd, agenda, ontspanning en productiviteit?
Neem dan contact op voor de verschillende mogelijkheden.

Retraite op Sardinië
Retraite in Twente verhuisd deze nazomer naar Sardinië!
Een reis van een week in september.

2e en/of 3e week september 2024 - Sardinië

Retraite in Twente gaat naar het buitenland! We gaan naar Sardinië in september. Combineer persoonlijke ontwikkeling met een ultiem vakantiegevoel op dit bijzondere eiland. Verwacht een rustgevend en impactvol programma. Met  o.a. verschillende soorten yoga, persoonlijke ontwikkeling vol nieuwe inzichten, een boottocht langs de mooiste stranden van het eiland, een fijne locatie met zwembad, lekker weer, een mooie groep vrouwen, professionele begeleiding en alle maaltijden zijn inbegrepen. Prijzen zijn exclusief vlucht à €300,-
Betaling in 3 termijnen mogelijk.

Creëer jouw eigen Retraite in Twente
(zoveel dagen als jij wilt)

Wanneer je wilt - Waar je wilt

Een (mid)dag, midweek of weekend retraite? Voor jezelf, samen met een vriendin, vriendinnengroep, familie, zus, moeder, nicht, tante, collega? Stel je eigen retraite samen. De dag beginnen met meditatie en yoga? Of toch liever een ochtendwandeling? Een visionboard maken en leren manifesteren? Of aan de slag met jouw Human Design? Jij bepaalt! Neem contact met me op voor alle mogelijkheden.

Retraite in Twente - yin yoga, zelfontwikkeling en (familie)opstellingen met Jackelien
(1 dag)

zondag 3 maart - Almelo

Een dag volledig voor jezelf, vol rust, zelfontwikkeling  en ontspanning. En dat alles in de mooiste yogastudio van Almelo én dichtbij een prachtig stukje Twentse natuur. Geniet van ontspannende yoga en meditaties, ervaar de kracht van (familie)opstellingen met Jackelien en verbinding met gelijkgestemde vrouwen die ook willen investeren in zichzelf. Leer jezelf beter kennen door het zorgvuldig samengestelde programma. Natuurlijk inclusief gezonde lunch en snacks
Betaling in 3 termijnen mogelijk.

1:1 retraite - 3 dagen (in overleg)

Meerdere data beschikbaar - Locatie naar keuze

Ben jij toe aan een aantal dagen voor jezelf inclusief persoonlijke begeleiding, yoga, gezonde voeding en dit alles op een inspirerende en rustgevende locatie? Neem dan contact met me op voor een 1 op 1 retraite. Volledige persoonlijke aandacht voor jou en jouw persoonlijke ontwikkeling, wensen en vragen. 

Groeitraject met Renee
3-6 maanden

Locatie naar keuze of online

Wil jij groeien in jouw persoonlijke ontwikkeling? Wil je meer balans ervaren in je leven? Werken aan zowel jouw fysieke, mentale en spirituele gezondheid? Ga dan met mij aan de slag. Ontdek verschillende manieren van zelfliefde en persoonlijke groei en bereik jouw next level! Bekijk de pagina voor meer informatie. 

Airstream Summer Retraite in Twente
(4 dagen)

3-6 juli - Reutum

Slapen in jouw eigen airstream caravan onder de sterren, naast de koeien en dat midden in de Twentse natuur? Ervaar 4 dagen rust in Twente met yoga, meditatie, en persoonlijke ontwikkeling door familieopstellingen en schrijfopdrachten.

Vriendinnen retraite
3 dagen

Meerdere data beschikbaar - Gölenkamp, (D)

Wanneer ben jij voor het laatst met jouw vriendinnen een weekendje weg geweest? Zijn jullie ook zo toe aan relaxen, wellness en tijd voor jezelf? Boek dan samen deze vriendinnen retraite.

Unieke locaties  

Samenwerkingen

Renee - organisatie, Body Balance, yin yoga, visualisaties, meditaties, coaching, schrijfmeditaties.

Ik organiseer natuurlijk de retraite en laat alles (nou ja bijna alles haha) wat mij heeft geïnspireerd terugkomen tijdens de retraites. Ik geef yin yoga, meditaties, visualisaties en tijdens meerdaagse retraites ook actieve yogalessen in de ochtend. Ik begeleid je bij opdrachten voor persoonlijke ontwikkeling door individuele en groepsoefeningen, help je jezelf beter leren kennen door schrijfopdrachten en blijf het programma vernieuwen en afstemmen op de groep. Ik ben er voor al je vragen en wanneer je even extra aandacht nodig hebt. Ik  zal er alles aan doen om jou een fijne retraite te laten ervaren. Lees hier meer over mij.

Marion - soulfood queen

Marion is onze Soul Food Queen en verzorgt de gezonde maaltijden bij de retraites, yum! Daarnaast is ze veel meer dan dat, want tijdens de dagen helpt ze mij met het ‘dragen’ van de groep wanneer meerdere mensen tegelijkertijd aandacht nodig hebben. Marion is ervaren op het gebied van coaching en retraites organiseren en soms ben ik ook te vinden bij de retraites van haar. Leuk hè! Bij de meerdaagse retraites kan het zijn dat je Marion tegenkomt in de avond tijdens een yoga nidra reis. Kijk ook eens op de inspirerende website van GLOWWW, het bedrijf van Marion.

Jackelien - familieopstellingen

Jackelien is onze familieopsteller, samen met de groep stelt ze familiesystemen en ook onderwerpen of situaties op. Alles om inzicht te krijgen in de situaties en systemen die van kracht zijn. Lees hier meer over familieopstellingen. Jackelien werkt daarnaast ook al zo’n 15 jaar met organisaties, teams en individuen waarbij ze systemisch werk combineert met mindfulness en natuur. Een rustgevende en impactvolle manier om tot rust én inzichten te komen. Kijk ook eens op de website van Jackelien.

Monique - massages

Monique geeft heerlijke massages en is de liefste Kneedmevrouw die je je kunt wensen. Ze is gespecialiseerd  in specifieke klachten, cupping en zwangerschapsmassages. Ze geeft aandacht aan waar jij behoefte aan hebt: ontspanning, energie, cupping of juist een combinatie daarvan. Kijk ook eens op de prachtige website van deze kneedmevrouw 

Tijdens jouw retraite kun je een heerlijke massage bijboeken.

Sandra - familieopstellingen

Sandra zal familieopstellingen geven tijdens de retraite. Familieopstellingen geven inzicht in familiepatronen, waar je in je kracht staat en waar en waarom niet. Het is een super krachtige en indrukwekkende manier van persoonlijke ontwikkeling die niet mag ontbreken in de retraites. Sandra is ook maatschappelijk werkster, mediator, creatief coach, rouw en verlies begeleidster en NLP trainer. Ze combineert alle ervaring voor een prachtige familieopstelling met impact. 

Simone - reiki & voetreflex

Simone geeft al jaren verschillende yogalessen en vliegt de wereld over als stewardess. Ze is mijn Body Balance collega. Daarnaast geeft Simone heerlijke reiki behandelingen die ze afsluit met een voetreflexmassage. Reiki richt zich op de levensenergie in jouw lichaam en het opheffen van blokkades, om de energie in jouw lichaam weer te laten stromen.

Tijdens jouw retraite kun je een helende reiki behandeling bijboeken.

Kitty - coach

Kitty is er voor 1 op 1 coaching. Met haar jarenlange ervaring als ondernemer en coach, positieve psychologie en recente opleiding tot systemisch energetisch begeleider heb je een heleboel fijne ervaring gecombineerd. Kitty helpt je jezelf nog beter te leren kennen, onderzoekt samen met jou wat jouw unieke talenten zijn waaruit je wilt leven en brengt je door liefdevolle vragen dichter bij je kern.

Tijdens jouw retraite kun je een verdiepende coachingsessie bijboeken.

Charlotte - yin yoga

Charlotte geeft geweldige yin yoga lessen en heeft daarin een opleiding afgerond van 200 (!) uur. Ook heeft ze zich gespecialiseerd in hormoon yoga. We geven allebei wekelijks les in de prachtige yoga studio OGuru Yoga. Een heleboel verdieping en ervaring dus, die ze met liefde verwerkt in haar yin yoga aanbod tijdens de avonden van deze retraite.

Amanda - shop

Amanda heeft in het mooiste straatje van Almelo, haar eigen yogastudio, beautysalon en winkel in één, MY STYLE beauty & Yoga. Amanda geeft daar small group yoga, biedt heerlijke behandelingen aan én je kan in haar winkel terecht voor yoga-artikelen en kleding. Deze leuke producten neemt ze mee tijdens de retraite. Misschien shop jij wel een leuke nieuwe outfit, yogamat of meditatiekussen.

Twente

Twente

In Twente zijn is al rustgevend. Even weg uit de drukte om je onder te dompelen in de natuur en rust die dit gebied te bieden heeft. Het werkt helend én rustgevend.

De prachtige locaties waar de retraites worden georganiseerd, zijn omringd met natuur, dieren en rust. Altijd aanwezig is de Twentse gastvrijheid van de mensen die aanwezig zijn op de locaties. De plekken hebben soms unieke mogelijkheden om te overnachten, van een eigen Sterrenkubus onder de sterren of een moderne boerderij, tot een hotelkamer op wielen; een Airstream caravan. 

“Ervaar het verschil tussen de drukke stad en de rust van de Twentse natuur. Jouw lichaam zal je dankbaar zijn.” – Renee 

Coaching

Half jaar retraite (ontwikkeltraject 6 maanden)

Kies voor 6 maanden persoonlijk ontwikkelen.

Zit je niet lekker in je vel en ervaar je onrust? Wil je meer liefde en geluk ervaren in je leven, rust in je hoofd en lichaam, focus en energie ervaren voor jezelf en je omgeving?

Kies er dan voor om je samen met mij een half jaar te committeren aan jouw groei, ontwikkeling, zelfzorg en daarmee ook die van jouw omgeving.

Foto: Ruth Bakker

Contactformulier

Jouw vraag komt rechtstreeks bij me binnen.
Wil je jouw vraag liever eerst per mail sturen of mij persoonlijk spreken? 
Mail dan naar [email protected] of bel 06-34413081.

*Let op. Een inschrijving is pas definitief na bevestiging en betaling

Retraite in Twente draait op SYS Platform SYS Platform - Platform voor Coaches & Opleiders