Homepagina - Retraite in Twente

Rust, tijd en aandacht voor jezelf tijdens een Retraite in Twente.

5/5

"Retraite in Twente is een 5 sterren ervaring!"

Lieve vrouw, wanneer had jij voor het laatst even volledig de tijd voor jezelf?

Hoe vaak komt het nog voor dat we tijd nemen voor onszelf? Als vrouw hebben we veel verschillende rollen waar ook veel verschillende taken bij komen. Werk, carrière, gezin, relatie, vriendschappen, boodschappen, volle wasmanden… soms lijkt er geen eind aan te komen. En dan willen we ook nog goed voor onszelf zorgen, sporten, gezond eten, mediteren, boeken lezen. Misschien eens beginnen met yoga, maar welke soort dan? 

Tijdens een retraite heb je volledig de tijd voor jezelf, maak je hoofd leeg en kom terug bij jezelf. Je maakt kennis met verschillende soorten yoga, eet gezond en werkt aan jouw persoonlijke groei en ontwikkeling. Je zult uitgerust en geïnspireerd naar huis gaan en ontdekken wat je wilt blijven toepassen in jouw dagelijkse leven.

Waarom een Retraite in Twente?

Een all-in retraite in het rustgevende Twente biedt je de mogelijkheid om een pauze in te lassen van jouw dagelijkse routine. De mogelijkheid om weer verbinding te voelen met jezelf, jouw wensen en te herstellen van drukke periodes.

Werk, sport, relaties, kinderen, familie, vriendinnen, gezondheid, boodschappen, volle wasmanden, files, social media, nieuws. De tijd voor jezelf, vooral als vrouw met alle rollen die we hebben in dit leven, verdwijnt als sneeuw voor de zon in onze overvolle agenda’s. En juist daarom gun ik iedere vrouw een welverdiende pauze met volop tijd voor haarzelf. 

Voor wie is een Retraite in Twente?

Vrouwen! Vrouwen die zoeken naar verbinding met elkaar en andere vrouwen willen aanmoedigen. Zo ontstaat er een magische sisterhood en soms zelfs vriendschappen voor het leven.

Deze retraite is perfect voor de vrouw die behoefte heeft aan rust, verdieping, nieuwe inzichten, inspiratie, zelfontwikkeling, beweging, gezondheid, natuur, verbinding en écht de tijd wil nemen voor een impactvolle retraite.

Iets voor jou? Laat je dan onderdompelen in de helende Twentse natuur. 

Wat jij ervaart tijdens een retraite:

Recensies

Wat een geweldige keuze gemaakt om deze retraite te boeken! Genoten vanaf dat ik aankwam. De plek, de mensen, het programma, het eten. Alles was top. Ik heb er persoonlijk ook veel aan gehad, waar ik nu nog iedere dag baat bij heb. Echt een aanrader, Renee bedankt!

Christel

Dit was mijn eerste retraite en ging er zonder verwachtingen naartoe. Met 16+ weken zwangerschap was dit echt een cadeautje voor mijzelf. Alles was goed georganiseerd.Ik vond de retraite FANTASTISCH! Een absolute aanrader!

Jayn (37)

De activiteiten zorgen ervoor dat je jezelf vanzelf tegen komt, op een mooie en verrassende manier. Met een lach en een traan is dit precies wat ik nodig had, een ervaring om nooit meer te vergeten.

Lisan (23)

De retraite was mooi, bijzonder en fijn. Luxe hoor! De yoga vond ik heerlijk, een fijne wake up 's ochtends en lekker rustgevend 's avonds. Liet het over me heen komen. Fijn dat Renee ‘er is’.

Isabel (45)

Renee Bakker

36 jaar en woon in het prachtige Twente, buitenaf in de mooie natuur
van Almelo om precies te zijn. Ik heb hbo Social Work
gestudeerd vanuit een sociaal en idealistisch hart. Ik werk nu
o.a. als recruiter en ondersteun bedrijven bij de ontwikkeling van
hun medewerkers. Ernaast help ik vrouwen bij hun persoonlijke
ontwikkeling, geef ik Body Balance lessen, een heerlijke sportles
met yoga, tai- chi, pilates en meditatie én ik organiseer
retraites.
Lees hier mijn hele verhaal

“De rode draad in mijn leven is de verbinding met mensen, contact maken door oprechte interesse.”

Heb je een vraag voor mij, wil je eens kennismaken voordat je boekt? Of
wil je jouw plek reserveren voor de retraite, laat het mij dan weten via
het contactformulier. Of lees hier meer over de retraite.

Retraite

Wat is een retraite eigenlijk? Volgens Van Dale:

re·trai·te (de; v(m); meervoud: retraites)
dagen van geestelijke afzondering: in retraite gaan

Een retraite hoeft natuurlijk allang niet meer in een klooster, daar zijn tegenwoordig veel mooiere en inspirerende plekken voor. Toch blijft de basis hetzelfde; jezelf afzonderen voor (spiritueel) zelfonderzoek, persoonlijke groei en ontwikkeling.

Iets voor jou?

Wat een retraite jou oplevert:

"Een retraite biedt je de mogelijkheid om weer verbinding te voelen met jezelf en te herstellen van een stressvolle periode."

Renee Bakker

Retraites

Retraite in Twente - familieopstellingen
(1 dag)

zaterdag 17 juni- Almelo

Een dag volledig voor jezelf in de mooiste yogastudio van Almelo. Geniet van ontspannende yoga en meditatie, ervaar de magie van een familieopstelling en maak kennis met gelijkgestemde vrouwen die willen investeren in zichzelf, rust en persoonlijke ontwikkeling. Natuurlijk inclusief gezonde lunch en snacks.

Retraite in Twente - selfcare & zelfontwikkeling
(1 dag)

zaterdag 9 september - Almelo

Een dag volledig voor jezelf, vol rust, zelfontwikkeling  en ontspanning. En dat alles in de mooiste yogastudio van Almelo. Geniet van ontspannende yoga en meditaties, ervaar verbinding met gelijkgestemde vrouwen die ook willen investeren in zichzelf en leer jezelf beter kennen door het zorgvuldig samengestelde programma. Natuurlijk inclusief gezonde lunch en snacks

Creëer jouw eigen Retraite in Twente
(zoveel dagen als jij wilt)

Wanneer je wilt - Waar je wilt

Een dag, midweek of weekend retraite? Voor jezelf, samen met een vriendin, vriendinnengroep, familie, zus, moeder, nicht, tante, collega? Stel je eigen retraite samen. De dag beginnen met meditatie en yoga? Of toch liever een ochtendwandeling? Een visionboard maken en leren manifesteren? Of aan de slag met jouw Human Design? Jij bepaalt! Neem contact met me op voor alle mogelijkheden.

Deluxe Retraite in Twente
(4 dagen)

22-25 mei - Neede

Ervaar een overvloedig programma met daarin verschillende soorten yoga zoals yin yoga, yoga nidra en Body Balance (vergelijkbaar met flow & hatha yoga), familieopstellingen, een cacaoceremonie, ademcirkel, visionboard creatie, manifesterend schrijven, geleide meditaties, visualisaties en inclusief een massage, reiki of coachingsessie.

Tiny House Retraite in Twente
(4 dagen)

ma 20 - do 23 maart - Lattrop

Slapen in jouw eigen tiny house onder de sterren, naast de koeien en dat midden in de Twentse natuur? Ervaar 4 dagen rust in Twente met yoga, meditatie, creativiteit, paardencoaching en persoonlijke ontwikkeling door familieopstellingen en schrijfopdrachten.

Koninklijke Retraite in Twente
(4 dagen)

24-27 april (Koningsdag) - De Lutte

Overnachten in een geweldige boerderij midden in de Twentse natuur. De retraite voor vrouwen is in de week van Koningsdag. Kom koninklijk genieten met yoga, meditatie, visionboard creatie, familieopstellingen en leren manifesteren. 

Selfcare Retraite in Twente
(1 dag)

zaterdag 18 februari - Almelo

Een dag volledig voor jezelf in de mooiste yogastudio van Almelo. Geniet van ontspannende yoga en meditatie, ervaar de magie van een familieopstelling en maak kennis met gelijkgestemde vrouwen die willen investeren in zichzelf, rust en persoonlijke ontwikkeling. Natuurlijk inclusief een gezonde lunch.

Groeitraject met Renee
3-6 maanden

Reutum of Online

Wil jij groeien in jouw persoonlijke ontwikkeling? Wil je meer balans ervaren in je leven? Werken aan zowel jouw fysieke, mentale en spirituele gezondheid? Ga dan met mij aan de slag. Ontdek verschillende manieren van zelfliefde en persoonlijke groei en bereik jouw next level! Neem contact met me op voor alle mogelijkheden.

 

Airstream Summer Retraite in Twente
(4 dagen)

3-6 juli - Reutum

Slapen in jouw eigen airstream caravan onder de sterren, naast de koeien en dat midden in de Twentse natuur? Ervaar 4 dagen rust in Twente met yoga, meditatie, en persoonlijke ontwikkeling door familieopstellingen en schrijfopdrachten.

Unieke locaties  

Trainers

Renee - organisatie, Body Balance, yin yoga, yoga nidra, meditaties, coaching, schrijfmeditaties.

Ik organiseer natuurlijk de retraite en laat alles (nou ja bijna alles haha) wat mij heeft geïnspireerd terugkomen tijdens de retraites. Ik geef o.a. Body Balance in de ochtend,  een actieve yogasoort op muziek. In de avond geef ik yin yoga, geleide meditaties, visualisaties of yoga nidra. Ook geef ik coaching en begeleid ik je bij opdrachten voor persoonlijke ontwikkeling. Ik ben er voor al je vragen, als je even extra aandacht nodig hebt en zal er alles aan doen om jou een fijne retraite te laten ervaren.

Charlotte - yin yoga

Charlotte geeft geweldige yin yoga lessen en heeft daarin een opleiding afgerond van 200 (!) uur. Ook heeft ze zich gespecialiseerd in hormoon yoga. We geven allebei wekelijks les in de prachtige yoga studio OGuru Yoga. Een heleboel verdieping en ervaring dus, die ze met liefde verwerkt in haar yin yoga aanbod tijdens de avonden van deze retraite.

Sandra - familieopstellingen

Sandra zal familieopstellingen geven tijdens de retraite. Familieopstellingen geven inzicht in familiepatronen, waar je in je kracht staat en waar en waarom niet. Het is een super krachtige en indrukwekkende manier van persoonlijke ontwikkeling die niet mag ontbreken in de retraites. Sandra is ook maatschappelijk werkster, mediator, creatief coach, rouw en verlies begeleidster en NLP trainer. Ze combineert alle ervaring voor een prachtige familieopstelling met impact. 

Jackelien - familieopstellingen & bosbaden

Jackelien is fan van natuur en werkt waar mogelijk buiten. Denk aan stiltewandelingen, bosbaden en opstellingen in en met de natuur. Jackelien werkt al zo’n 15 jaar met organisaties, teams en individuen en combineert systemisch werk met mindfulness en natuur. Een rustgevende en impactvolle manier om tot rust én inzichten te komen. Kijk ook eens op de website van Jackelien.

Monique - (zwangerschap)massage

Monique geeft heerlijke massages en is de liefste kneedmevrouw die je je kunt wensen. Ze is o.a.  gespecialiseerd in zwangerschapsmassages. Ze geeft  aandacht aan waar jij behoefte aan hebt: ontspanning, energie, cupping of juist een combinatie daarvan. Kijk ook eens op de prachtige website van deze kneedmevrouw 

Tijdens jouw retraite kun je een heerlijke massage bijboeken.

Simone - reiki & voetreflex

Simone geeft al jaren verschillende yogalessen en vliegt de wereld over als stewardess. Ze is mijn Body Balance collega. Daarnaast geeft Simone heerlijke reiki behandelingen die ze afsluit met een voetreflexmassage. Reiki richt zich op de levensenergie in jouw lichaam en het opheffen van blokkades, om de energie in jouw lichaam weer te laten stromen.

Tijdens jouw retraite kun je een helende reiki behandeling bijboeken.

Kitty - coach

Kitty is er voor 1 op 1 coaching. Met haar jarenlange ervaring als ondernemer en coach, positieve psychologie en recente opleiding tot systemisch energetisch begeleider heb je een heleboel fijne ervaring gecombineerd. Kitty helpt je jezelf nog beter te leren kennen, onderzoekt samen met jou wat jouw unieke talenten zijn waaruit je wilt leven en brengt je door liefdevolle vragen dichter bij je kern.

Tijdens jouw retraite kun je een verdiepende coachingsessie bijboeken.

Marion - yoga nidra & soulfood queen

Marion neemt je mee op reis tijdens haar ontspannende en dromerige yoga nidra sessies. Ook verzorgd ze soms de maaltijden bij de retraites, yum! Yoga nidra is een vorm van yoga waarbij je eigenlijk alleen maar hoeft te ontspannen in comfortabele houding, meestal liggend op je rug.  Je komt in een meditatieve staat die vergelijkbaar is met het moment vlak voordat je gaat slapen. Dat moment bevordert herstel, zowel fysiek, mentaal als emotioneel. Kijk ook eens op de inspirerende website van GLOWWW, het bedrijf van Marion.

Amanda - shop

Amanda heeft in het mooiste straatje van Almelo, haar eigen yogastudio, beautysalon en winkel in één, MY STYLE beauty & Yoga. Amanda geeft daar small group yoga, biedt heerlijke behandelingen aan én je kan in haar winkel terecht voor yoga-artikelen en kleding. Deze leuke producten neemt ze mee tijdens de retraite. Misschien shop jij wel een leuke nieuwe outfit, yogamat of meditatiekussen.

Twente

Twente

In Twente zijn is al rustgevend. Even weg uit de drukte om je onder te dompelen in de natuur en rust die dit gebied te bieden heeft. Het werkt helend én rustgevend.

De prachtige locaties waar de retraites worden georganiseerd, zijn omringd met natuur, dieren en rust. Altijd aanwezig is de Twentse gastvrijheid van de mensen die aanwezig zijn op de locaties. De plekken hebben allemaal unieke mogelijkheden om te overnachten, van een eigen Sterrenkubus onder de sterren of een moderne boerderij, tot een hotelkamer op wielen; een Airstream caravan. 

“Ervaar het verschil tussen de drukke stad en de rust van de Twentse natuur. Jouw lichaam zal je dankbaar zijn.” – Renee 

Contactformulier

Jouw vraag komt rechtstreeks bij me binnen.
Wil je jouw vraag liever eerst per mail sturen of mij persoonlijk spreken? 
Mail dan naar hi@reneebakker.nl of bel 06-34413081.

*Let op. Een inschrijving is pas definitief na bevestiging en betaling

Retraite in Twente draait op SYS PlatformSYS Platform - Websites voor coaches