Homepagina - Retraite in Twente

Rust, tijd en aandacht voor jezelf tijdens een Retraite in Twente.

Boek een retraite waar persoonlijke groei, rust en zelfontwikkeling voorop staan. Kom tijdens een retraite in contact met jezelf, ontdek de patronen in jouw familiesysteem, geniet van de rust in de Twentse natuur, ontdek verschillende soorten yoga en zorg goed voor jezelf met gezonde voeding.

Lieve vrouw, wanneer had jij voor het laatst even volledig de tijd voor jezelf?

Hoe vaak komt het nog voor dat we tijd nemen voor onszelf? Als vrouw hebben we zoveel verschillende rollen waar ook zoveel verschillende taken bij komen. Werk, carrière, gezin, relatie, vriendschappen, boodschappen, volle wasmanden… soms lijkt er geen eind aan te komen. En dan willen we ook nog goed voor onszelf zorgen, sporten, gezond eten, mediteren. Misschien eens beginnen met yoga, maar welke soort dan? 

Tijdens een retraite heb je volledig de tijd voor jezelf, maak je hoofd leeg en kom terug bij jezelf. Je maakt kennis met verschillende soorten yoga, eet gezond en werkt aan je persoonlijke groei en ontwikkeling. Je zult uitgerust en geïnspireerd naar huis gaan en ontdekken wat je wilt blijven toepassen in jouw dagelijkse leven.

Waarom een Retraite in Twente?

Een all-inn retraite in het magische Twente biedt je de mogelijkheid om even een pauze in te lassen van jouw dagelijkse routine en de mogelijkheid om weer verbinding te voelen met jezelf, jouw eigen wensen en te herstellen van drukke periodes.

Werk, sport, relaties, kinderen, familie, vriendinnen, gezondheid, boodschappen, volle wasmanden, files, social media, nieuws. De tijd voor jezelf, vooral als vrouw met alle rollen die we hebben in dit leven, verdwijnt als sneeuw voor de zon in overvolle agenda’s. En juist daarom gun ik iedere vrouw een welverdiende pauze met volop tijd voor haarzelf.

Voor wie is een Retraite in Twente?

Vrouwen! Niet voor vrouwen die uit zijn op competitie en vergelijken, maar voor vrouwen die zoeken naar verbinding met elkaar en andere vrouwen willen aanmoedigen. Zo ontstaat er een magische sisterhood.

Deze retraite is perfect voor de vrouw die behoefte heeft aan rust, verdieping, zelfontwikkeling, beweging, gezondheid, natuur, warmte, verbinding en écht de tijd wil nemen voor een impactvolle retraite.

Iets voor jou? Laat je dan onderdompelen in de helende Twentse natuur. 

Wat jij ervaart tijdens een retraite:

Recensies

Recensies

Wat een geweldige keuze gemaakt om deze retraite te boeken! Genoten vanaf dat ik aankwam. De plek, de mensen, het programma, het eten... Alles was top. Ik heb er persoonlijk ook veel aan gehad, waar ik nu nog iedere dag baat bij heb. Echt een aanrader, Renee bedankt!

Christel

Dit was mijn eerste retraite en ging er zonder verwachtingen naartoe. Met 16+ weken zwangerschap was dit echt een cadeautje voor mijzelf. Alles was goed georganiseerd en het eten was verrukkelijk! Ik vond de retraite FANTASTISCH! Een absolute aanrader!

Jayn (37)

Retraite in Twente is een absolute aanrader! Ik wilde graag wat dichter bij mezelf komen, omdat het in het dagelijkse leven zo moeilijk is om even stil te staan. De activiteiten zorgen ervoor dat je jezelf vanzelf tegen komt, op een mooie en verrassende manier. Met een lach en een traan is dit precies wat ik nodig had, een ervaring om nooit meer te vergeten. Net zoals de mooie mensen die ik hier heb ontmoet!

Lisan (23)

De retraite was mooi, bijzonder en fijn. Heerlijk dat telkens de tafel gedekt is en je daarna zo kunt weglopen. Bed opgemaakt, koffie en thee faciliteiten in je eigen sterrenkubus (Erfgoed Bossem). Luxe hoor! De yoga vond ik heerlijk, een fijne wake up 's ochtends en lekker rustgevend 's avonds. Liet het over me heen komen. Fijn dat Renee ‘er is’.

Isabel (45)

Renee Bakker

35 jaar en woon in het prachtige Twente, buitenaf in de mooie natuur
van Almelo om precies te zijn. Ik heb hbo Social Work
gestudeerd vanuit een sociaal en idealistisch hart. Ik werk nu
o.a. als recruiter en ondersteun bedrijven bij de ontwikkeling van
hun medewerkers. Ernaast help ik vrouwen bij hun persoonlijke
ontwikkeling, geef ik Body Balance lessen, een heerlijke sportles
met yoga, tai- chi, pilates en meditatie én ik organiseer
retraites.
Lees hier mijn hele verhaal

“De rode draad in mijn leven is de verbinding met mensen, contact maken door oprechte interesse.”

Heb je een vraag voor mij, wil je eens kennismaken voordat je boekt? Of
wil je jouw plek reserveren voor de retraite, laat het mij dan weten via
het contactformulier. Of lees hier meer over de retraite.

Retraites

Retraites

Retraite in Twente - 3 t/m 6 oktober 2022

Reutum - Twente

Een 4 daagse retraite in Reutum, Twente. Laat je verrassen door deze unieke locatie waarbij je slaapt in jouw eigen airstream caravan.

1 daagse Retraite in Twente - 11 november

Reutum - Twente

1 daagse retraite met familieopstellingen (ook wel systeemopstellingen genoemd) in combinatie met yoga en meditatie in een kleine veilige setting voor mannen en vrouwen.

Deluxe retraite in Twente - 1 t/m 4 augustus 2022

Neede

Jezelf onderdompelen in luxe en rust? Dan is deze retraite voor jou! Beleef een impactvolle retraite op dit eiland midden in de natuur.

Retraite

Wat is een retraite eigenlijk? Volgens Van Dale:

re·trai·te (de; v(m); meervoud: retraites)
dagen van geestelijke afzondering: in retraite gaan

Een retraite hoeft natuurlijk allang niet meer in een klooster, daar zijn tegenwoordig veel mooiere en inspirerende plekken voor. Toch blijft de basis hetzelfde; jezelf afzonderen voor (spiritueel) zelfonderzoek, persoonlijke groei en ontwikkeling.

Iets voor jou?

Wat een retraite jou oplevert:

"Een retraite biedt je de mogelijkheid om weer verbinding te voelen met jezelf en te herstellen van een stressvolle periode."

Renee Bakker

Impressie Rusttheater  

Impressie Rusttheater  

Locatie

Locatie

Twente

In Twente zijn is al rustgevend. Even weg uit de drukte om je onder te dompelen in de natuur en rust die dit gebied te bieden heeft, het werkt helend én inspirerend.

De prachtige locatie Het Rusttheater, waar de retraite in oktober wordt georganiseerd, is een magische plek in Reutum, omringd met bos, natuur, dieren en rust. De locatie heeft unieke airstreams om te overnachten, een luxe hotelkamer op wielen. Ze zijn vergelijkbaar met een tiny house. Volledig ingericht met 2persoonsbed, transparante koepel in het dak, eigen douche & toilet, riante zithoek en buitenterras. Wauw! In de mystieke yurt is ruimte voor yoga en familieopstellingen.

Trainers

Trainers

Charlotte - yin yoga

Charlotte geeft geweldige yin yoga lessen en heeft daarin een opleiding afgerond van 200 (!) uur. Ook heeft ze zich gespecialiseerd in hormoon yoga. We geven allebei wekelijks les in de prachtige yoga studio OGuru Yoga. Een heleboel verdieping en ervaring dus, die ze met liefde verwerkt in haar yin yoga aanbod tijdens de avonden van deze retraite.

Marion - yoga nidra

Marion neemt je mee op reis tijdens haar ontspannende en dromerige yoga nidra sessies. Yoga nidra is een vorm van yoga waarbij je eigenlijk alleen maar hoeft te ontspannen in comfortabele houding, meestal liggend op je rug.  Je komt in een meditatieve staat die vergelijkbaar is met het moment vlak voordat je gaat slapen. Dat moment bevordert herstel, zowel fysiek, mentaal als emotioneel. Kijk ook eens op de inspirerende website van GLOWWW, het bedrijf van Marion.

Nicole - yoga nidra

Nicole houdt zich al jaren bezig met yoga en gezonde levensstijl. Na een 4 jarige yoga docentenopleiding zit ze nu in haar 3e jaar van de yoga meesteropleiding en heeft ze zich daarnaast verder verdiept in yoga nidra. Nicole voegt al haar ervaring samen in een heerlijke yoga nidra les voor een heerlijke nachtrust.

Amanda - vinyasa yoga

Amanda geeft in de ochtend een heerlijke actieve yogales tijdens de retraite. Ze heeft in het mooiste straatje van Almelo, haar eigen yogastudio, beautysalon en winkel in één, MY STYLE beauty & Yoga. Amanda geeft daar small group yoga, biedt heerlijke behandelingen aan én je kan in haar winkel terecht voor yoga-artikelen en kleding. Deze neemt ze ook mee tijdens de retraite, misschien shop jij wel een leuke nieuwe outfit, yogamat of meditatiekussen.

Sandra - familieopstellingen

Sandra zal de familieopstellingen geven tijdens de retraite. Familieopstellingen geven inzicht in familiepatronen, waar je in je kracht staat en waar en waarom niet. Het is een super krachtige en indrukwekkende manier van persoonlijke ontwikkeling die niet mag ontbreken in de retraites. Sandra is ook maatschappelijk werkster, mediator, creatief coach, rouw en verlies begeleidster en NLP trainer. Ze combineert alle ervaring voor een prachtige familieopstelling met impact. 

Kitty - coach

Kitty is er voor 1 op 1 coaching. Met haar jarenlange ervaring als ondernemer en coach, positieve psychologie en recente opleiding tot systemisch energetisch begeleider heb je een heleboel fijne ervaring gecombineerd. Kitty helpt je jezelf nog beter te leren kennen, onderzoekt samen met jou wat jouw unieke talenten zijn waaruit je wilt leven en brengt je door liefdevolle vragen dichter bij je kern.

Tijdens jouw retraite kun je een verdiepende coachingsessie bijboeken.

Monique - masseuse

Monique geeft heerlijke massages en is de liefste kneedmevrouw die je je kunt wensen. Ze is o.a.  gespecialiseerd in zwangerschapsmassages. Ze geeft aandacht waar je behoefte aan hebt: ontspanning, energie, cupping of juist een combinatie daarvan. Kijk ook eens op de prachtige website van deze kneedmevrouw 

Tijdens jouw retraite kun je een heerlijke massage bijboeken.

Silva - masseuse

Maak kennis met Silva van Purify massages. Ik ga  naar Silva toe voor effectieve massages en cupping behandelingen. Gemasseerd worden helpt tegen stress, vastzittende spieren én emoties en het afvoeren van afvalstoffen. Silva geeft tijdens de retraites de massages. Heerlijk om jezelf nóg meer in de watten te leggen en even goed voor jezelf te zorgen.

Tijdens jouw retraite kun je een heerlijke massage bijboeken.

Simone - reiki & voetreflex

Simone geeft al jaren verschillende yogalessen. Ze is mijn Body Balance collega. Daarnaast geeft Simone heerlijke reiki behandelingen die ze afsluit met een voetreflexmassage. Reiki richt zich op het laten stromen van jouw levensenergie en het opheffen van blokkades, om de energie in jouw lichaam weer te laten stromen.

Tijdens jouw retraite kun je een helende reiki behandeling bijboeken.

Renee - organisator

Ik organiseer natuurlijk de retraite en laat alles (nou ja bijna alles haha) wat mij heeft geïnspireerd terugkomen tijdens de retraites. Ik geef o.a. Body Balance in de ochtend,  een actieve yogasoort op muziek. Ik verzorg meditaties, coaching en begeleid je bij opdrachten voor persoonlijke ontwikkeling. Ik ben er voor al je vragen, als je even extra aandacht nodig hebt in persoonlijke begeleiding en zal er alles aan doen om jou een fijne retraite te laten ervaren.

Formulier

Formulier

Jouw vraag komt rechtstreeks bij me binnen.
Wil je jouw vraag liever eerst per mail sturen of mij persoonlijk spreken? 
Mail dan naar hi@reneebakker.nl of bel 06-34413081.

*Let op. Een inschrijving is pas definitief na bevestiging en betaling

Retraite in Twente draait op SYS PlatformSYS Platform - Websites voor coaches